5 voedseltips voor sporters met een budget

Gezond en eiwitrijk eten is duur, vaak heel duur. Voor een halve kilo kipfilet betaal je zo 6€. Abnormaal. En dan doe je er, als je een beetje eiwitrijk eet, twee dagen mee. Gelukkig heb ik ook goedkopere manieren gevonden om aan mijn eiwitten te komen. Lees hier welke dit zijn, want ook ik heb een gering budget. Hieronder staan mijn voedseltips!

Dit artikel en haar voedseltips zijn gefocused op eiwitrijk eten. Sporters hebben meer eiwit nodig dan niet-sporters. Producten met veel eiwit zijn vaak duur. Denk aan kip en andere soorten vlees. Maar het kan goedkoper, let maar op. Per product heb ik een indicatie gemaakt hoeveel je kwijt bent per 30 gram eiwit en per 100 gram van het product, dit om het vergelijken van producten makkelijker te maken voor jullie.
voedseltips

Voedseltip #1 – Koolvisfilet

Merk: Jumbo
Prijs: 1,95€
Gram: 400
Prijs per 100 gram product: 0,48€
Prijs per 30 gram eiwitten:0,21€

Voedingswaarden Koolvisfilet per 100 gram:
Kcal: 77
Eiwitten: 17,2 gram
Vet: 0,8 gram
Koolhydraten: 0 gram

Koolvisfilet is echt een pareltje. Het smaakt goed, is zeer gezond. De vis is eiwitrijk en laag in koolhydraten. Ideaal voor bij het cutten, afvallen, droogtrainen. Hoe je het wilt noemen. De vis is qua smaak vrij identiek aan zalm. Ik persoonlijk vind het goed smaken maar je moet wel van vis houden.
Deze vis is trouwens ook niet gevist uit een chemische rivier, zoals bij andere soorten vis wel eens het geval is.

Voedseltip #2 – Whey (of Caseïne)

Voor het verschil tussen beiden klik hier.

Verkrijgbaar in verschillende smaken. Ideaal voor door de kwark/yoghurt of melk/water. Lekker voor voor- en na het trainen en als je het omrekent, absoluut niet duur!

Merk: Body&Fit Shop
Prijs: rond 35€
Gram: 2270 gram
Prijs per 100 gram product: 0,15€
Prijs per 30 gram eiwitten: 0,20€

Voedingswaarden Whey/Caseine per 100 gram:
Kcal: 113
Eiwit: 22,0 gr
Koolhydraten: 2,5 gr
Vet: 1,4 gr

Voedseltip #3 – Cottage Cheese

Lekker op een cracker, broodje of op beschuit. Deze Cottage cheese van de Jumbo en Aldi bevat nauwelijks vet, wat het ook nog eens stukken minder calorierijk maakt. Tevens is het echt lekker, én goedkoop! Wat wil je nog meer?

Merk: Jumbo/Aldi
Prijs: 0,89€
Gram: 200 gram
Prijs per 100 gram product: 0,45€
Prijs per 30 gram eiwitten: €1,05

Voedingswaarden Cottage Cheese per 100 gram:
Kcal: 100
Eiwit: 12,8
Koolhydraten: 2,9
Vet: 4,2

Voedseltip #4- Tonijn uit blik

Persoonlijk niet mijn favoriet voor tussen brood, maar heerlijk op: een pizza, in de pasta, tussen een wrap etc. En zeer goedkoop!

Merk: Aldi/Lidl/Jumbo
Prijs: 0,79€
Gram: 150
Prijs per 100 gram product: 0,52€
Prijs per 30 gram eiwitten: 0,57€

Voedingswaarden Tonijn in blik per 100 gram:
Kcal: 113
Eiwit: 27
Koolhydraten: 0
Vet: 0,5

Voedseltip #5 – Magere kwark

Magere kwark is ideaal voor als ontbijt, of voor het slapen gaan. Door haar langzame eiwitten profiteert je lichaam de gehele dag(of nacht) van de grote hoeveelheid aan eiwit. Tevens is het super lekker als je het combineert met wat Whey o.i.d. Zie ook mijn artikel over mijn ontbijt, waar ik uitleg hoe je kwark echt lekker maakt.

Merk: Jumbo/C1000/Aldi/Lidl/AH
Prijs: 0,64€
Gram: 500
Prijs per 100 gram product: 0,13€
Prijs per 30 gram eiwit: 0,44€

Voedingswaarden voor Magere kwark per 100 gram:
Kcal: 55
Eiwit: 8,8
Koolhydraten: 4,8
Vet: 0,1
Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

3 thoughts on “5 voedseltips voor sporters met een budget

  1. Pingback: Nieuwe receptensite: Etenenliften.com - Pagina 2

  2. Hoi,
    Ik ben per toeval op je website beland toen ik Breaker HP (die ik zag in de nieuwsbrief van runner’s world) googelde, om te checken of die wel zo goed was als beweerd, ik geloofde er namelijk niks van 🙂

    Omdat mijn vriend sinds kort weer aan krachtsport doet en ik er altijd voor mag zorgen om gezond eten op tafel te zetten, ben ik een beetje op je website gaan neuzen.

    Deze blog vond ik erg interessant, als niet krachtsporter maar hardloopster en bootcampster let ik ook op m’n eten, en van deze 5 producten nuttig ik er zelfs al 3, alleen haal ik de de cottage bij de lidle, is trouwens ook erg goed, alleen ben ik niet zo een fan van koolvis en heb i.p.v magere kwark, griekse yoghurt in huis, ook die doet het goed met een beetje whey erin en vers fruit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *