Eiwitreep review #1 – Smartbars

Het eerste artikel in mijn reeks over eiwitrepen. Ik ben er namelijk gek op! Waarschijnlijk velen met mij. In dit eerste artikel zal ik de verschillende varianten van de Smartbars van Bodyenfitshop.nl reviewen.

Eiwitrepen. Simpel en (vaak) lekker, maar dat zijn ze niet allemaal. Ik heb wel een aantal eiwitrepen gehad die ik totaal niet lekker vond, denk bv. aan de banaaneiwitreep van PowerBar (waar andere smaken van dit merk dan wel weer te eten zijn). Daar tegenover staan weer de Quest bars en een eiwitreep van Joe Weider die ik op de FIBO beurs 2014 in Keulen heb geprobeerd. Deze was echt goddelijk en bevatte 34gr eiwit en 380kcal. De lekkerste tot nu toe, alleen wel prijzig, 2€ per stuk. Niet helemaal binnen mijn budget om dit iedere dag te kunnen eten. In dit eerste artikel over eiwitrepen ga ik het hebben over de alom geprezen Smartbars van Bodyenfitshop.smartbars

 

Voedingswaarden van de Smartbars

De smartbars van Bodyenfitshop zijn naast de aantrekkelijke prijs (9,90 voor 12 stuks) ook aantrekkelijk voor het oog. Ze lijken gewoon op een normale chocoladereep en bevatten veel eiwit, veel vezels en weinig suiker. In dit artikel review ik alle drie smaken die Bodyenfitshop aanbiedt.

smartbarsDelicious Chocolate

De eerste smaak die ik probeerde was Delicious Chocolate. Ik vond hem heerlijk! De textuur, van binnen lekker zacht en buitenkant stevig, en dan de smaak, echt lekker gewoon! Een hap en ik was verkocht, en dit is geen verkooppraatje want ik word niet gesponsord :-). De repen hebben het uiteindelijk ook niet lang overleefd. Ik had mezelf verteld dat ik elke dag één mocht nemen zodat ik er 12 dagen mee kon doen. Maar de postbode stond een week later alweer voor de deur met de andere smaken omdat ze al op waren. Oeps.
Cijfer: 7.5/10

Delicious Coconut

Na het proberen van deze variant wou ik al geen andere smaak meer proberen omdat ik bang was dat het wellicht tegen zou vallen en weggegooid geld zou zijn. Maar nee hoor. De kokosnoot smaak viel absoluut niet tegen, integendeel. Ik vond ze lekkerder dan de chocolade variant! Met exact dezelfde voedingswaarden past ook deze reep volledig in mijn lifestyle. Veel eiwit, vezels en weinig suiker. Mensen die niet van kokosnoot houden kunnen deze prima eten, de smaak van deze reep valt te vergelijken met een combinatie tussen Milky Way en Bounty met iets meer nadruk op de eerste. Ook mijn vriendin vond deze reep goed te eten ondanks dat ze totaal niet van kokosnoot houdt.
Cijfer: 8/10

[AdSense-A]

Delicious Cookies

Dit was de variant waar ik bang voor was dat hij niet lekker zou zijn. Ik heb al enige eiwitrepen geprobeerd met deze smaak en ze bevielen totaal niet. Kan komen omdat ik eens een pot Whey had besteld met de smaak Cookies & Cream die in het begin erg lekker was maar later behoorlijk tegen begon te staan. Maar goed, voor een review moet ik het toch proberen hé! En dat deed ik, en ik was helemaal verrast. Deze smaak was de beste van allemaal, hij ruikt ook nog eens echt goed(neus wil ook wat ;-)) en is by far een goede vervanger van een koek vol met suiker! Deze smaak zal ik blijven bestellen, ook al zijn ze toch binnen een week weer op. Deze repen zullen de ondergang van mijn bankrekening betekenen haha. Nee, dat valt gelukkig wel mee, maar ze zijn echt zo lekker!
Cijfer: 9/10

Conclusie

De Smartbars van Bodyenfitshop.nl zijn heerlijk. Chocolate, Coconut en Cookies zijn absoluut goede eiwitrepen met bovenal ook nog eens prima voedingswaarden. Ik raad het ten zeerste aan om deze repen een kans te geven. Een heerlijk, verantwoord, alternatief voor een ongezonde snack. Tevens is het ook erg makkelijk, je kan het overal mee naar toe nemen. Een absolute aanrader!!

 

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

4 thoughts on “Eiwitreep review #1 – Smartbars

  1. Pingback: Eiwitreep review #4 - Perfection Bars van Body en Fit Shop • Eten en Liften - Healthy + Eiwitrijke Recepten + Sporttips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *