Fitness apps: MyFitnessPal

De app der fitness app.. MyFitnessPal! Ik ben super enthousiast over dit programma, gebruik het al 2 jaar> en in dit artikel zal ik vertellen waarom!
Eitje eigenlijk om dit te vertellen, het heeft alles wat een echte fitnessfreak als ik nodig heeft. Ik heb er erg veel aan gehad en hoop jullie via mijn enthousiasme ook over te halen.

Wat is MyFitnessPal nou eigenlijk?
MyFitnessPal is een applicatie voor de Iphone/Android etc. Het heeft vele functies die je MOET hebben wil je precies weten wat je aan het doen bent qua voedingsinname, gewicht op de korte en op de lange termijn. Oja, de officiële website is http://www.myfitnesspal.com/nl en de app is sinds kort ook in het Nederlands :-).

Kun je beter uitleggen wat de applicatie doet?
Ja hoor. Met MyFitnessPal kan je ten eerste je caloriegebruik zeer accuraat bijhouden. Zo strikt als ik hoeft ook weer niet, ik weeg namelijk bijna alles af, maar als je een beetje kan schatten kan je dat ook doen. Je zoekt gewoon wat je hebt gegeten op in de (ZEER GROTE!!) database. Echt alles staat er in, ik hoef bijna nooit een nieuw voedingsmiddel aan te maken(Ja, dat kan ook). Kipfilet van de AH? Staat erin. Cacao nibs van de Body&Fitshop? Staat erin. Mijn andere recepten, ja zelfs die staan er in(Zelf toegevoegd trouwens!). Eitje. Ook kun je je activiteiten toevoegen, zodat je weer wat meer calorieën kan eten!

foto

Handig!

Naast het toevoegen van wat je hebt gegeten, kun je ook zien hoe je calorieën verspreid zijn. Je kan precies zien hoeveel vet (verzadigd en onverzadigd), koolhydraten (in de vorm van suikers en vezels) en eiwitten je binnen hebt gekregen. Ook vele vitamines kun je exact bijhouden. Zelfs je cholesterol waarde kun je er mee bijhouden en nog veel meer! Deze data kun je ook allemaal in een wekelijks overzicht terug bekijken.

Ook kun je je gewicht invoeren en deze over grote perioden bijhouden(Ik zelf weeg me trouwens onregelmatig, it’s about the mirror.. maar wel mooi om jezelf omhoog of omlaag te zien gaan in gewicht over een langere periode). Dit is bijvoorbeeld mijn grafiek, ik denk dat het makkelijk te zien is wanneer ik aan het bulken en wanneer ik begon met  cutten haha.

foto (2)

Grafiek gewicht

Ook kan je je vrienden motiveren, want je kan je vrienden volgen, wat zij eten en hoeveel zij zijn toe- of afgenomen in gewicht. Doe een wedstrijdje. Moedig elkaar aan. (Natuurlijk niet met vreselijke afvalobsessies als gevolg haha).

Hoe weet ik hoeveel calorieën ik moet eten?
Ook dit berekent MyFitnessPal voor je. Al zou ik voor een accuratere berekening van je calorieën toch deze site aanhouden. Klik maar hierrrrr.
Het is geen ramp als je die van MyFitnessPal aanhoudt, MyFitnessPal berekent dit namelijk op basis van je gewicht, lengte en je doel. Wil je afvallen dan geeft hij je ongeveer 500 calorieën minder dan dat je lichaam nodig heeft. Wil je groeien, dan 500 meer etc.
Ook kun je je percentages aan eiwit/kh/vet die je wilt innemen aanpassen in MyFitnessPal.

Kortom, dit is echt een applicatie die fitnessmaniacs moeten hebben. Het biedt alles wat je nodig hebt. Je calorie-inname, je gewicht over langere tijd, zelfs je vrienden worden bijgehouden.. Al kan je dit natuurlijk ook uit zetten… 😉

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften