Goddelijke brownie met low carb & veel eiwit!

eiwitbrowne

EINDELIJK! Ik wou altijd al zo graag een gezond alternatief voor die lekkere vette brownie vinden, en ik heb hem! Hij is zóóó goed gelukt!
Het valt jullie vast niet op dat ik van chocolade houd (haha). Daarom ben ik constant op zoek naar tips en tricks om mijn brownies te verbeteren. Ze waren altijd te zacht en net niet lekker, dus uploadde ik ze hier ook niet. Maar de versie die ik nu heb gemaakt is o zo lekker, en snel klaar!. Oke laat ik jullie niet langer in spanning houden, dit is het recept:

Benodigdheden:
Liefde voor chocolade
65gram eiwitpoeder
3 eieren
13 gram cacao
3 gram bakpoeder
150ml melk
Vleugje vanille extract (niet perse benodigd maar maakt wel iets lekkerder)
50 gram pure chocolade (bij voorkeur zo hoog mogelijk % cacao)

Het stappenplan naar de goddelijke brownie:
1: Allereerst voeg je alle ingrediënten samen, op de pure chocolade na!!
2: Vervolgens ga je dit ongeveer 3 minuten mixen.
3: Breek de pure chocolade in kleine stukjes.
4: Na het mixen voeg je de stukjes chocolade toe en roer je deze in het beslag.
5: Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een bakvorm, ik heb een cakevorm gebruikt.
6: Giet het beslag er in en zet het in de oven voor 15 minuten.
7: Na 15 minuten haal je het uit de oven. Het klopt dat de brownie zacht is, houd je hier niet van, zet hem dan nog iets langer in de oven. Ik vind hem zo het lekkerst. Pas wel op met de brownie uit de vorm halen. Doe dit met beleid!
8: Eet hem op, warm het lekkerst. Van binnen is hij heerlijk gesmolten en van buiten redelijk hard. Lekker!!

Veel plezier en eet smakelijk!

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

One thought on “Goddelijke brownie met low carb & veel eiwit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *