High Protein Breaker – Review

Onlangs zag ik dat Breaker een nieuwe variant had gelanceerd in de Albert Heijn. High Protein Breaker. Ik als eiwitliefhebber (voor zover je dat kunt zijn) besloot om ze te reviewen voor jullie. En voor mezelf natuurlijk, want ik was erg benieuwd. Gaan de producenten dan toch eindelijk meer met eiwit aan de slag?

 

Twee varianten van de High Protein Breaker

Er zijn twee varianten die ik heb geprobeerd. Dit waren ook de enige die aanwezig waren in mijn Albert Heijn. Mango Passievrucht en Vanille Yoghurt. Klinkt goed, I like mango.

high protein breaker foto

Voedingswaarden

De voedingswaarden kunnen helaas stukken beter. Per Breaker HP van 200 gram zit er 12 gram eiwit in. Dit is niet heel veel maar meer dan een normale Breaker. Als je eiwitbehoefte niet heel hoog is kan het wel een ideale toevoeging zijn aan je normale voeding.
Daarnaast zitten er veel suikers in de Breaker HP. Per 200 gram liefst 24 gram. Dit is het tweede hoofdingrediënt, na yoghurt, in dit product. Helaas.

Calorieën per 100 gr: 84 kcal
 Eiwit: 6g
 Koolhydraten: 12g
 Waarvan suiker: 12g
 zout: 0,11g
 vet: 0,9g

Mango & Passievrucht

Deze HP Breaker was lekker. Er zaten lekkere stukjes mango en passievrucht in, net als in de normale Breakers altijd het geval is. De Breaker is een soort dikke yoghurt met daarin stukjes fruit. Hij is zoet, maar niet té. Prima. Kost €1.39.

Vanille yoghurt

Deze HP Breaker smaakt echt als vanille yoghurt. Het is net als de andere variant een soort dikke yoghurt en smaakt erg goed. Het is alsof je vanille vla opdrinkt. Zoet, maar minder zoet dan de Mango & Passievrucht. Kost €1.39.

Conclusie over de High Protein Breaker

Beide varianten zijn prima te pruimen. De Mango/Passievrucht variant was zoeter dan de Vanille Yoghurt. In eerstgenoemde zaten stukjes fruit wat een lekkere toevoeging was. De HP Breakers waren gewoon lekker, alleen zo jammer van al dat suiker. Dat is ook de reden dat ik deze HP Breakers niet zo snel weer zou kopen. Er zit simpelweg veel te veel suiker in per HP Breaker, 24 gram. De eiwitten die er in zitten zijn voor mij iig ook niet genoeg. Voor 12 gram eiwit per 200 gram HP Breaker en 160 kcal kun je ook bijna een bakje kwark o.i.d. eten. Wel zijn deze HP Breakers van Melkunie al een goede vooruitgang tov de normale Breakers qua eiwitten. De smaak is nog steeds goed! Hetgeen wat zo jammer blijft zijn de suikers.

 

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

3 thoughts on “High Protein Breaker – Review

  1. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got high quality content.
    If you want to know how to make extra $$$, search
    for: Ercannou’s essential tools best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *