De misleiding van de voedingsindustrie

Je wilt graag afvallen en bent actief bezig om de juiste keuzes te maken in het leven. Je gaat met de fiets naar je werk in plaats van de auto, je loopt de trap op in plaats van de lift te, je sport 3x per week en je eet volgens jouw voedingsschema. Soms mag je jezelf dan belonen voor je harde werk en neem je iets lekkers.. je hebt het verdiend! Je staat in de supermarkt en loopt in het ‘foute’ pad.

Je kiest voor de beste optie die je kunt vinden: Lay’s light chips 33% minder vet, 33% dat scheelt wel erg veel! Als je gaat kijken op de achterkant vind je het volgende:

(per 100 gram)

Lay’s Chips                        555 Kcal 34 gram vet
Lay’s Light Chips                  470 Kcal 22 gram vet

misleiding van de voedingsindustrie

Misleiding van de voedingsindustrie

De voedingsindustrie laat je geloven dat je een goede keuze maakt, maar in werkelijkheid valt dit erg tegen. Wanneer je het gevoel hebt dat je een goede keuze maakt, eet je waarschijnlijk nog meer dan je normaal van de ‘normale’ chips zou eten. Hierdoor krijg je uiteindelijk toch weer meer calorieën binnen, waardoor je in een positieve energiebalans komt (en dus aankomt!!).

Dit is ook het geval bij bv de suikervrije dropjes. De suikervrije drop van Klene bevatten wel zoetstoffen als maltitolsiroop. Sacharose is ook een ingrediënt van deze dropjes en is gewoon een soort tafelsuiker, dus er zit wel degelijk suiker in deze dropjes van Klene. Deze suiker zorgt er weer voor dat je meer honger krijgt en blijft dooreten. Iets anders wat ik belachelijk vind, is dat er een ‘Ik Kies Bewust’-logo op het artikel staat! Alsof het product nu wel verantwoord is, nu er zogenaamd geen suiker in zit. Het lijkt zelfs alsof het Voedingscentrum (het bedrijf achter Ik Kies Bewust) niet eens naar de ingrediënten kijkt.

Afvallen is meer dan alleen een voedingsschema volgen

Dit is ook de reden dat veel mensen na het volgen van een bepaald dieet weer snel aankomen in gewicht. Wees je bewust van je valkuilen en maak een back-up plan voor het geval je een keer de mist in gaat. Zorg voor de juiste informatie en de juiste tools zodat je het doel kunt bereiken.

Wil je serieus werken aan je doel? Zorg voor een complete aanpak. Lukt dit niet alleen? Dan kun je een professional inschakelen die je op alle vlakken kan helpen.

Binnenkort meer over de misleiding van de voedingsindustrie…

 

Auteursinformatie:
Dit artikel is ingezonden door Vitality Support en voor een klein deel aangepast. 
Bezoek ook de website van Vitality Support: Http://vitality-support.nl
Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *