Proteinbars met pindakaas

Deze proteinbars heb ik gemaakt aan de hand van een filmpje dat ik tegen kwam op Youtube. Dit recept heb ik volledig aangepast en omgezet naar Nederlandse producten en het Nederlandse meetsysteem, dus niet dat gezeur met zoveel cups etc ;-). De repen waren lekker! En bomvol eiwit. Elke reep van zo’n 60 gram bevat zo’n 16 gram eiwit em slechts 6 gram koolhydraten.Ook benieuwd? Lets go. Let op: dit recept is niet voor mensen die niet graag hun handen vies maken :-).

Bron van deze heerlijke proteinbars

Allereerst wel zo netjes om de bron te vermelden. Het recept komt van het Youtube kanaal van Lee Hayward. Hieronder zijn filmpje met zijn uitleg.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oklhS0fn7qA]

Het bovenstaande filmpje heb ik vertaald naar het Nederlands voor jullie, en op enkele plekken aangepast. Zo heb ik er minder havermout ingedaan en wat meer pindakaas. Je kan hier best mee spelen tijdens het maken van de repen. 

proteinbars met pindakaas
Ingrediënten voor ong. 6 repen:

45 gram havermout
45 gram pindakaas
120 gram caseïne (whey kan ook)
100 ml halfvolle melk (of amandelmelk, maakt niet veel uit)
20 gram cacao nibs (voor de extra bite :-))
200 ml water

Eventueel kan je ook stukjes noot toevoegen.

Het stappenplan:

1. Allereerst stop je alle ingrediënten, op het water na, toe in een mengkom.
2. Giet er nu 100 ml water in, en kneed alles tot een geheel. Je zal er vieze eiwithanden van krijgen. Wellicht werkt een mixer ook wel. Zodra je merkt dat je niet goed kan kneden voeg je weer water toe. Doe dit net zolang tot je alles goed gemengd hebt.
3. Pak stukjes uit je mengsel en vouw het op in aliminiumfolie. Elke reep afgezonderd in een eigen stuk. Maak er echte vierkantjes van zodat ze er straks ook als repen uit zien!
4. Stop de repen een nacht in de vriezer. De volgende dag zijn ze klaar om opgegeten te worden! Haal ze zo’n 20 minuten voor het opeten uit de vriezer. Enjoy! 🙂

Voedingswaarden (uitgegaan van 60 gram per reep):
Calorieën: 135
 Vet: 5,3
 Koolhydraten: 6,3
 Vezels: 1
 Suikers: 1
 Eiwit: 15,8
Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *