Review: Protein Chips van Body en Fit Shop

Onlangs heb ik de protein chips van Body en Fit Shop geprobeerd. Vooraf was ik sceptisch, eiwit in chips? Is dit de hemel? In mijn ervaring gaf eiwit altijd een aparte structuur en smaak en heb ik er zelf nooit aan gedacht om protein chips te maken. Maar het is ze toch gelukt. Lees hier mijn review.

Smaak van de protein chips

Zoals ik net zei was ik vooraf sceptisch, proteine chips, dat moet haast wel ranzig zijn. Toen ik de eerste hap nam schrok ik. Het smaakt gewoon naar hamka’s, dat is niet mijn favoriete chips maar het heeft gewoon een chips smaak! Verrassend. Het heeft zo’n drie minuten geduurd voordat het zakje protein chips leeg was. Het smaakte echt niet naar kwark o.i.d., en de structuur was gewoon net als chips! Goedgekeurd, zeg ik dus!

Voedingswaarden

Label protein chips

Wat me meteen opvalt is de hoeveelheid eiwit per 100 gram, liefst 40 gram. Behoorlijk netjes voor een zak chips! Ook de calorieën komen, naast de smaak, redelijk in de buurt van echte chips. Wel valt het me op dat er suiker in zit. Dit is toegevoegd voor de smaak, waarom ook altijd die suiker weer? Gelukkig is het maar een klein beetje (per 100 gram zo’n 2 gram suiker) en bevat het veel minder suiker dan een reguliere zak chips. Ook zit er veel zout in het product, wat me ook opviel tijdens het opeten van de protein chips.
protein chips

De prijs

Een zakje protein chips van Body en Fit Shop kost 0,89 cent per 40 gram. Het is niet spotgoedkoop voor een zakje chips, maar het past stukken beter in je (in ieder geval wel in de mijne) levensstijl. Relatief weinig suiker en veel eiwit (16 gram per zakje).

Conclusie

De protein chips viel me absoluut niet tegen, verre van zelfs. Ik dacht altijd dat protein chips wel erg ranzig moest zijn, omdat eiwit altijd een bepaalde structuur creeert. Althans, dat was wel mijn ervaring. Deze protein chips heeft het tegendeel bewezen. Het smaakt naar Hamka’s en het is lekker. Helaas wel veel zout, en er zit 2 gram suiker in per 100 gram, maar dat is te overzien als je het tegenover een reguliere zak chips zet. Wil je gezonder cheaten, dan zou ik voor deze variant gaan ipv een normale zak chips.

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *