Review: Zero Rice, Noodles & Pasta

Bij de Action zag ik een alternatief staan voor de (veel te) dure Slim Pasta: Zero. Er zijn drie smaken te koop, Noodles, Rice en Pasta (spaghetti). Ik besloot ze voor jullie te reviewen, want dit kan jullie veel geld schelen. Een zakje kost namelijk 1,19€ ipv de 2,45€ die je voor de Slim Pasta moet betalen.

Varianten van de Zero

Zero biedt drie varianten: Noodles, Rice en Pasta. In elk zakje zit 200gram en per 100gram zitten er zo’n 7 calorieën in.Het is gemaakt van Konjac meel en bevat geen gluten, vetten en suikers. Het bestaat alleen uit vezels.

zero rice

Hoe smaken de Zero Rice, Noodles & Pasta?

Rice
De rijst viel me ietwat tegen. Ik had het geprobeerd met satésaus, maar de rijst proefde je helaas niet meer na het toevoegen van deze saus. Er zat geen smaak aan. Het was net of er alleen maar satésaus op mijn bord lag. Jammer.

Spaghetti
De Pasta Spaghetti variant was super! Hij smaakte niet helemaal naar spaghetti maar gaf wel de voldoening die spaghetti ook geeft. Wanneer je het combineert met een tomatensaus merk je nauwelijks verschil. Zelfs mijn moeder vond het lekker. Een aanrader!

Noodles
De Noodles bestonden uit dezelfde substantie als de Pasta Spaghetti en proefden ook relatief hetzelfde. Ook wanneer je dit mengde met een sausje, als curry, bleef het lekker. Je merkt natuurlijk wel verschil, deze noodles zijn een stuk wateriger, maar de smaak was prima.

zero rice

Conclusie

Deze Zero Rice, Noodles & Pasta zijn prima alternatieven voor de oorspronkelijke, calorierijkere varianten. Tevens is het een stuk goedkoper dan de Slim Pasta die op verschillende bekende webshops te koop zijn. Noodles & Spaghetti smaakten goed met een sausje, de rijst viel wat tegen. Ik zou aanraden de rijst niet met al te veel saus te eten, omdat je dan totaal niets meer merkt van de rijst. Met de andere twee varianten kun je combineren wat je maar wilt. De smaak was prima en zou het zeker vaker eten.

Hebben jullie het al geprobeerd?

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

7 thoughts on “Review: Zero Rice, Noodles & Pasta

 1. Beste

  Je hebt een geweldige site voor variatie te brengen in je eten .
  Ik volg je !

  Maar heb je nog
  Bereide gerechten voor tijdens de middag? Of ‘ s avonds?

  Met vriendelijke groet!

 2. Ik eet nu (op dit moment :-)de spaghetti met tomeatensaus. Het is best oke om te eten. Maar…Toen ik de zak heb geopend had de pasta een bizarre lucht.

 3. Kleine kanttekening die ik vond op een andere site: Ik geef verder geen adviezen of je het wel of niet kunt eten want dat maakt iedereen nog altijd zelf uit, maar wees goed geïnformeerd wat er in je eten zit……Calcium Hydroxide is dus niet nodig en het zit er wel in.

  “Zoek je een keer een afwisseling en hunker je echt naar pasta, dan lijkt Konjac dus een goed alternatief. Sommige mensen ervaren echter bij veel gebruik een opgeblazen gevoel in de darmen. Voor mij een signaaltje om hier toch voorzichtig mee om te springen. Dit opgeblazen gevoel kan echter ook komen door de calcium hydroxide die aan veel merken is toegevoegd of het hoge vezelgehalte. Raadzaam is het wel om goed de verpakkingen na te gaan of er onnodige toevoegingen zoals calcium hydroxide inzitten. Om je wat meer achtergrond te geven: Calcium hydroxide, ook wel kalkmelk of gebluste kalk, is een verbinding kenmerkend voor industriële producten. Denk aan oplosmiddelen, cement of reinigingsmiddelen… En jawel, het zit dus ook in ons eten. Het wordt gebruikt om de noedels nog steviger te maken. Het zal zijn goedgekeurd, maar ik krijg toch geen goed gevoel erbij. Bovendien is Konjac ook gewoon te krijgen ZONDER het goedje, dan maar iets minder stevige noedels.”

  Bron: http://www.paleo.nl/zin-pasta-probeer-eens-konjac/

  • TL:DR calcium hydroxide heeft meer doeleinden dan zware industriële en is ongevaarlijk in de concentraties gebruikt.

   Calcium hydroxide is een heel simpele zuurteregelaar. Totaal onschadelijk in de hoeveelheden gebruikt.
   De calcium hydroxide voorkomt dat de inhoud teveel verzuurt en verder niets.

   Het is weer een typisch geval van onbekend maakt onbemind.
   Het klopt dat calcium hydroxide in grote geconcentreerde hoeveelheden schadelijk is. Dat is elke vorm van chemicaliën inclusief water.

   Water is een oplosmiddel, zit in allerlei giffen en ook in cement. Het feit dat het hiervoor gebruikt wordt is niet een indicatie dat het niet voor andere processen te gebruiken is.

   Ik zie helaas heel vaak dit soort verhalen waarbij een valse gelijkheid wordt geforceerd.

   Als chemicus is het hoogst frustrerend mensen beweringen zien maken die gebaseerd zijn op een gebrek aan kennis.

 4. Ik heb de Zero pasta van de Action gekocht om eens te proberen. Vond het niet lekker ruiken en het deed me een beetje denken aan plastic. De hond vond het wel lekker, dus ik heb het aan de hond gegeven met een klein beetje ander eten gemengd.

  Een paar uur later kwam een hele kwak spaghetti eruit en de volgende dag bestonden haar drollen uit voornamelijk onverteerde spaghettislierten. Voor mij dus noooooit meer de Zero past!

 5. Ik heb afgelopen week voor het eerst zero rijst van action gemaakt.
  Heerlijk met nasivlees en chinese roerbakgroente met ui en knoflook.
  Voor mij een blijvertje.
  Heb ook de noedels en spagehetti gekocht.
  Noedels maak ik klaar als rijst
  Spagehetti met tomatenpuree en gehakt + kruiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *