Waarom zgn. ‘Ab Challenges’ niet werken voor veel mensen.

Zo vaak zie ik weer ‘Ab Challenges’ langskomen op de Sociale Media en zoveel mensen doen er weer aan mee. Als ik dan analyseer wat voor mensen hier aan meedoen zijn het toch vaak de mensen met een wat hoger vetpercentage (no offense). Bij zulke mensen zie je vaak dat na een week de motivatie er al af is, omdat ze geen voortgang zien. In dit artikel leg ik uit waarom er geen voortgang te zien is en waarom zulke Ab Challenges voor veel mensen niet werkt.

Ab Challenges

Ik wil niemand van zijn motivatie afhelpen. Integendeel. Maar de zgn. Ab Challenges gaan niet werken. Zeker niet zo snel als je hoopt. Laatst zag ik een pagina op Facebook langs komen waar veel mensen zich voor hebben ingeschreven. Een dertig-daagse Ab Challenge.

ab challenges

Waarom doen mensen aan Ab Challenges?

Mensen doen dit om hun buikvet weg te ‘branden’ of om abs te kweken. Het tweede punt kan nog wel, maar alleen als je een laag vetpercentage hebt. Anders zul je die abs heus niet snel te zien krijgen. Zeker niet na een maand. Dat duurt echt vele maanden tot jaren. Als je een laag vetpercentage hebt kan dit nog wel een beetje werken, maar verwacht geen wonderen. Wel maakt het je core sterker, maar na die 30 dagen is het heus niet zo dat je blokjes de grootte hebben van een auto.

Het eerste punt dat ik zojuist noemde, het plaatselijke buikvet weg branden, kan ook niet. Je kan geen vet naar keuze verbranden, dus ook niet op je buik. Je moet geleidelijk afvallen en dan zal het uiteindelijk ook bij je buik weg gaan. Vaak als laatst helaas. Je hebt dit niet voor het kiezen. Dit is puur genetische aanleg.

[AdSense-A]

Hoe moet het dan wel?

Allereerst het buikvet dat je weg wil hebben, ga gezond eten en om jezelf te laten weten waar je mee bezig bent, moet je calorieën gaan tellen. Dit is de meest efficiënte manier. Verdere uitleg over calorieën staat o.a. hier: klik. (Lees het stukje over Cutten).
Tip: Ga daarnaast aan krachttraining doen, train niet alleen je buik maar ook de rest. Benen, borst, armen, alles. Je lichaam zal een stuk sterker worden en je verbrandt meer tijdens je rustperiodes doordat je meer spier ontwikkeld.
Wanneer je dit doet zal je vetpercentage geleidelijk afnemen en zul je uiteindelijk je abs zien! Kweken hoef je ze niet want je hebt ze al, alleen veel mensen zien ze niet. Alleen mensen met een erg laag vetpercentage. Bij mannen is dit <10%, bij vrouwen 20%.

 

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *