Review: Fuel your 10K hours instant porridge

Onlangs zag ik in de Jumbo deze Fuel your 10K hours instant porridge liggen. Ik dacht, deze moet ik even proberen en reviewen voor mijn volgers. In dit artikel vinden jullie dus wat ik er van vond, wat de prijs is en wat de voedingswaarden zijn.

Informatie

Fuelyour10khours2
Ik vond de Fuel your 10k hours instant porridge in de Jumbo in Groningen. Het zijn een soorts ‘proats’. Protein oats (eiwithavermout). Volgens de verpakking zit er havermout in, stukjes fruit en extra eiwitten. Je hoeft er alleen warm water aan toe te voegen. Proberen dacht ik dus. Er zijn drie varianten: Golden Syrup, Appel cinnamon en forest fruits. Ze waren 1,50 per stuk.

Apple cinnamon

Allereerst probeerde ik de apple cinnamon variant. Ik nam deze mee naar mijn werk. Erg handig dat je alleen warm water nodig hebt om het op te kunnen eten. Je zet even de waterkoker aan en je hebt een bak havermout met stukjes appel. Ik vond dit echt lekker. De combinatie appel/kaneel vind ik sowieso altijd al goed. Deze ‘pap’ heeft een dikke structuur en vult goed.
Fuelyour10khours

Golden Syrup

Ook deze smaak was lekker, maar wel iets minder dan appel cinnamon. Ook was deze variant m.i. iets minder zoet. Dankzij de havermout heeft deze ‘pap’ een dikke structuur.

Forest Fruits

In deze variant zaten kleine stukjes framboos. Dit was een lekkere toevoeging. Ook deze variant was goed te eten en had ook een dikke structuur.

Voedingswaarden


Op de verpakking van de Fuel Your 10K hours instant porridge stonden de volgende voedingswaarden:
SERVING SIZE 60g 100g
ENERGY VALUE 221kcal / 925kJ 368kcal / 1542kJ
FAT 2.6g 4.3g
of which saturates 0.5g 0.8g
CARBOHYDRATE 37.3g 62.2g
of which sugars 16.5g 27.5g
FIBRE 2.5g 4.2g
PROTEIN 11.5g 19.2g
SALT 0.11g 0.18g

INGREDIENTS
Rolled Oats (57%), Skimmed Milk Powder, Sugar, Soya Protein Isolate, Milk Protein Concentrate, Freeze Dried Raspberry Pieces (1%), Natural Flavouring.

In een pakje zitten dus helaas wel veel suikers, 16,5 gram. Per potje zitten er 11.5 gram aan eiwitten in. Een leuk aantal voor een tussendoortje maar niet voor een volwaardige maaltijd. Per potje zitten er 221 calorieën in.

Conclusie

De Fuel Your 10K hours instant porridge potjes smaakten zeer goed, vooral apple/cinnamon was lekker. Qua prijs viel het ook mee, 1.50 per potje bij de Jumbo. Helaas zitten er niet zoveel eiwitten in per potje, slechts 11.5 gram. Voor iemand die bijna 200 gram aan eiwit per dag nodig heeft schiet dit niet echt op, maar voor iemand die een stuk minder heeft kan dit wel aantrekkelijk zijn. Voor deze prijs kun je het sowieso wel een keer proberen, ik zou ze in ieder geval aanraden, als je niet bang bent voor wat suiker.

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *