Vijf goede fitnessboeken

Naast eten en liften houd ik ook wel van een aantal goede fitnessboeken op zijn tijd. Waarom zou je het dan niet combineren? In dit artikel bespreek ik vijf goede boeken die mij erg veel hebben geleerd over krachttraining en over voeding. Als je ook van lezen houdt dan zijn dit zeker aanraders. 🙂

Arnold Schwarzenegger: Encyclopedie

Het boek van Arnold Schwarzenegger is een must-have voor bodybuilders en fitnessers. Het boek staat boordevol tips voor oefeningen, voeding en meer. Ik vond het een erg interessant boek om te lezen. Arnold vertelt je precies hoe je alles moet aanpakken, hoe je massa kunt kweken, hoe je meer definitie krijgt. Ook vertelt hij in het boek hoe hij alles heeft aangepakt. Arnold is mijn grootste idool en daarom vond ik zijn tips ook erg behulpzaam. Hij is toch de grondlegger van bodybuilding 🙂

Een link naar het boek vind je hierrrr.

Gezonde recepten: Rens Kroes

Ook bekijk ik vaak de plaatjes (als de plaatjes me aanstaan ga ik lezen 😉 ) van receptenboeken. In dit lijstje heb ik twee boeken staan met gezonde recepten. De allereerste is die van Rens Kroes. Omdat ik weet dat niet alleen bodybuilders mijn blog volgen maar ook mensen die alleen met gezonde voeding bezig zijn, besloot ik om het boek te kopen. Dit boek staat boordevol gezonde recepten. Recepten voor een gezond ontbijt, lunch. Ook tips voor gezonde snacks, zoals een lekker stuk taart staan er in. Ik heb er in ieder geval inspiratie uit gehaald voor deze blog.

Een link naar het boek vind je hier.

Biografie Arnold Schwarzenegger

Ja sorry, ik ben geobsedeerd door deze man. Zijn biografie Total Recall is niet alleen interessant voor bodybuilders, maar ook voor mensen die in mindere mate trainen. Ik heb in ieder geval zo veel motivatie uit dit boek gehaald. Hij vertelt je precies hoe hij alles heeft gedaan in zijn leven, wat er verkeerd ging en vooral, wat er goed ging. Arnold heeft alles behaald wat hij wilde bereiken: bodybuilder worden, acteur worden en uiteindelijk gouverneur worden. Zijn discipline was/is ijzersterk. Mijn bewondering voor deze man is enorm gegroeid. Dit boek moet in je boekenkast staan als je van fitness en bodybuilding houdt!

Een link naar het boek vind je hier.

Eiwitrijke recepten kookpakket

Normaliter koop ik niet zo snel e-books omdat ik graag fysieke boeken wil hebben. Voor dit boek heb ik een uitzondering gemaakt omdat ik er veel positiefs over heb gelezen. En het klopte, dit boek staat boordevol recepten. Ik heb er enorm veel inspiratie uit opgehaald en doe dat nog steeds. Er staat enorm veel in en het is het geld dubbel en dwars waard.

Een link naar het boek vind je hier.

Krachttraining – Frederic Delavier

Het boek Krachttraining van Frederic Delavier staat, net als de encyclopedie van Arnold Schwarzenegger, vol met oefeningen. Ik denk dat er wel 300 verschillende oefeningen in het boek staan. Tevens staat er een uitgebreide uitleg (nog uitgebreider dan bij het boek van Arnold) bij welke spieren je precies traint, en hoe. Er staat een uitgebreide beschrijving bij hoe je een dergelijke oefening uitvoert en waarom. Dit boek is ook een must.

Een link naar het boek vind je hier.

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *