Eat Natural repen – Review

Deze repen liggen nu standaard bij de supermarkt bij de kassa, om je toch nog te overtuigen wat te kopen. Normaal gesproken ligt hier veelal snoep, als Rolo en Mars. Nu dus ook deze, de naam is Eat Natural. Maar zijn deze repen wel zo ‘natural’ en zo gezond als mensen doen vermoeden? Ik heb ze gereviewed voor jullie.

De Eat Natural repen zijn te koop in alle supermarkten, in grootverpakking maar ook los. Er zijn (bij mijn supermarkten) drie varianten te koop. Ik weet dat er nog meer zijn maar qua ingrediënten verschillen deze nauwelijks.

 

De smaken die ik heb gereviewed zijn: Pinda/Cashew/Cranberry/MelkchocoladeAbrikozen, Amandelen & Yoghurt en Donkere Chocolade met Cranberries en Macademia.

 

 

eat natural repen

Voedingswaarden Eat Natural

Voedingswaarden
In een 50 gr reep
Per 100 gr
Energiewaarde kcal 227 kcal 454 kcal
Energiewaarde KJ     947 KJ 1894 KJ
Koolhydraten 20.0 g. 40.0 g.
Waarvan suikers 19.4 g. 38.8 g.
Eiwitten 5.6 g. 11.2 g.
Totaal vetten 11.3 g. 22.6 g.
Verzadigd vet 1.8 g. 3.6 g.
Zout 0.02 g. 0.03 g.
Vezels 2.5 g. 5.0 g.

Helaas bevindt zich in de repen van Eat Natural relatief veel suiker. 19,4g. Ze zeggen zelf dat de helft hiervan uit het fruit zelf komt. Op de ingrediëntenlijst staan ook als ingrediënten: suiker, glucosestroop en honing. Ik vermoed dat de andere helft daar vandaan komt. De repen zelf bestaan voor liefst 37% uit suiker. Er zitten 5,6 gram eiwitten in per reep en zo’n 11,3 gram vet. Slechts 1,8gram hiervan is verzadigd, dus de vetten zijn te overzien.

Review van de smaken van Eat Natural

Pinda/Cashew/Cranberry/Melkchocolade
Deze reep smaakt naar pindarotsen. Erg lekker! Absoluut een aanrader om deze qua smaak eens te proberen. Er zitten veel rozijnen en noten in wat het erg lekker maakt. Helaas valt de reep heel snel uit elkaar.

Abrikozen/Amandelen/Yoghurt
Het viel me bij deze reep op dat je de abrikozen niet proeft. De amandelen daarentegen wel. De reep had een goede smaak maar wat mij betreft hadden de abrikozen er niet bij gehoeven. Ook deze reep viel snel uit elkaar.

Donkere Chocolade/Cranberries/Macademia
Dit was ook een lekkere reep, bestaat grotendeels uit pure chocolade wat ikzelf erg lekker vind. Er zitten veel rozijnen in en de smaak is erg goed. Toch weer een nadeel; deze reep viel snel uit elkaar.

Conclusie

Zoals bij heel veel repen is het grote probleem toch de suiker dat in de producten zit. Ook bij deze is dat weer het geval. Liefst 37% van de repen van Eat Natural bestaat uit suiker. Een erg grote hoeveelheid. Toch zijn de repen wel erg lekker, en beter dan de repen van bv. Mars en Snickers. Weer toont de markt aan wel te groeien qua productaanbod, maar wordt het – net als met de Breaker High Protein – slecht uitgevoerd. Weer een gemiste kans. Waarom nou weer die toegevoegde suikers?

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *