Gezonde crackers maken

Hoewel er heel veel lekkere crackers in de supermarkten te vinden zijn, sta ik vaak een paar keer in de week mijn eigen crackers te maken. De reden?
De crackers uit de supermarkt zitten vaak vol met suiker en onnodige toevoegingen. Vandaar dat ik een eigen recept heb bedacht zonder suiker en onnodige toevoegingen.
Dit recept is op basis van volkoren speltmeel, lijnzaad en Italiaanse kruiden, maar in principe zou je elk soort meel, zaden en kruiden kunnen gebruiken die je maar lekker vindt. 

Ingrediënten voor de gezonde crackers

175 gram volkoren speltmeel
100 ml water
3 eetlepels lijnzaad (40 gram)
Zout
Twee eetlepels Italiaanse kruiden

gezonde crackers

Stappenplan voor de gezonde crackers

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Weeg het speltmeel af, en mix het samen met de lijnzaad, de kruiden en een beetje zout  in een bak. Voeg vervolgens het water toe en kneed het deeg totdat er een stevige deegbal ontstaat. Leg de deegbal op een ingevette bakplaat of gebruik bakpapier. Rol de deegbal voorzichtig uit tot een plak. Ik houd persoonlijk van iets dikkere crackers, en heb de plak iets dikker gelaten. Snijd vervolgens de crackers uit de plak, en prik met een vork gaatjes in de crackers. Vervolgens strooi ik er nog een beetje extra Italiaanse kruiden over en een beetje zout. De crackers kunnen nu voor ongeveer 20 minuten de oven in. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn, draai je de crackers om en bak je ze nog zo’n 5 minuten.
Laat ze afkoelen, en dan zijn ze klaar om te eten!

Om helemaal in de Italiaanse sfeer te blijven heb ik ze belegd met twee plakjes kipfilet per cracker, tomaatjes en een paar blaadjes basilicum. Heerlijk!!

Voedingswaarden voor alle crackers:
Calorieën: 743
Eiwitten: 33
Koolhydraten: 115
Vet: 18
Voedingsvezels: 13
Suikers: 3

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *