Eiwitreep review #5 – Power System

Vorige week zijn mijn vriendin en ik naar Duitsland geweest om inkopen te doen voor onze vakantie naar Samos. In Duitsland zijn allerlei eiwitrepen te vinden. Ik besloot een aantal te kopen om ze te reviewen voor jullie. Deze zullen de aankomende weken online komen. Hierbij in ieder geval de eerste van het merk: Power System.

 

De varianten van deze eiwitreep

Power System 32% heeft drie varianten. Kokos, Chocolade en Banaan. Power System heeft ook grotere eiwitrepen te koop, degene die ik heb gereviewed zijn de kleinste van 40gr. Dit om alles nog overzichtelijk te houden. De repen kosten trouwens 0,69€ per stuk en zijn te koop bij o.a. de DM.

eiwitreep powersystem

Voedingswaarden van deze eiwitreep:

Calorieën: 137
Vet: 4,2
Koolhydraten: 14
Waarvan suikers: 10
Eiwit: 11

De voedingswaarden zijn dus niet heel denderend. Wel is 11 gram eiwit voor een reep van 137 kcal netjes als tussendoortje. Natuurlijk ben je er dan nog niet qua eiwitinname maar het helpt je in ieder geval op weg.
De suikers zijn wel jammer. 10 gram suiker per reep, dat is best veel. Voor iemand van 94kg zit je dan al op 30% van de aanbevolen hoeveelheid. Jammer.

De smaak van de repen

Kokos
Deze reep smaakte niet naar Kokos. De eiwitreep was niet bijzonder en was erg slap en viel meteen uit elkaar. Een gemiste kans.

Banaan
Deze reep smaakte naar banaan (ik zeg dit omdat sommige repen vaak niet eens smaken naar de smaak die ze volgens het etiket moeten hebben, zoals Kokos), maar was erg slap en heel zoet. De reep viel erg snel uit elkaar en was totaal niet stevig. Jammer.

Chocolade
Deze reep was erg lekker. Hij smaakte zoals hij moet smaken: naar chocolade. Dit vond ik de lekkerste van de drie repen. Deze reep is het geld waard en raad ik absoluut aan. Wel is het jammer dat de reep erg snel uit elkaar valt. De reep is erg slap, zoals ook te zien is op onderstaand plaatje.

eiwitreep powersystem

Conclusie

De repen zijn qua voedingswaarden matig. De hoeveelheid eiwit is niet denderend maar ook niet erg slecht. De hoeveelheid suiker daarentegen is wel jammer. Zo’n 10 gram suiker per reep, dat is best veel voor een reep van 45gram. De repen smaakten goed, op de kokos na. Alleen de repen vielen erg snel uit elkaar. Ze waren totaal niet stevig. De repen waren de prijs van 0,69€ wel waard, maar ik zou ze alleen kopen als je echt niets anders hebt op dat moment.

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *