Superfood repen review #1 – 9Bar

Deze superfood repen heb ik laatst gekocht tijdens mijn rituele bezoek aan De Tuinen in Groningen. Ze leken me lekker en omdat ze niet bekend zijn besloot ik ze te reviewen voor jullie.

Smaken van deze Superfood repen

Ik heb drie smaken geprobeerd van deze superfood repen, Pumpkin, Flax en Original. De voedingswaarden van de repen waren ongeveer hetzelfde. Volgens de website zijn dit de ingrediënten van de repen: Mixed seeds (sunflower, pumpkin, sesame, poppy, dehulled hemp) (58%), carob topping (sugar, vegetable fat, soya, carob, emulsifier: sunflower lecithin), honey, raw cane sugar, vegetable oil. In de repen zitten geen gluten.

De voedingswaarden zijn:
Cal: 222
Eiwit: 7.3g
Koolhydraten: 11.7g
Waarvan suiker: 10.5
Vet: 16.2g
Verzadigd vet: 4g

Niet heel bijzonder dus. Er zitten voor de mensen die streven om veel eiwit te eten wel wat eiwitten in elke reep. Meer dan een normale mueslibar of een andere superfoodreep. Maar er zit ook weer veel suiker in deze repen, dat is een nadeel. De vetten zijn grotendeels wel goede onverzadigde vetten. Deze vetten komen uit de noten die in deze repen zitten.

9bar superfood reep

Original

Deze variant was goed te eten. Het originele aan deze reep was dat de reep grotendeels bestond uit zaden. Houd je hier van dan is dit echt een reep voor jou. Deze zaden waren tijdens het eten totaal niet hinderlijk en maakten de reep best lekker! Wel had deze reep van mij nog wat zoeter gemogen. De prijs van deze reep was 1,39€.

Pumpkin

Deze reep zag er goed uit en was wel lekker. Er zaten alleen wel hele grote zaden in de reep. Waar de meeste repen dmv een blender oid tot een geheel worden gemaakt, was dit bij deze reep niet het geval. De pompoen smaak kwam ook niet echt omhoog. De zaden overheersten qua smaak. De reep was verder wel best zoet. Wanneer ze in de aanbieding zouden zijn zou ik ze kopen, nu was de prijs per stuk: 1,39€. Niet heel goedkoop dus.

Flax

De Flax was best lekker. Ik vond deze het lekkerste van de drie. Er zat een laagje chocolade over de bovenkant van de reep wat het een lekkere combinatie maakte. De chocolade maakte de reep lekker zoet. Echt een goede toevoeging. De reep zat daarnaast vol met zaden, net als de Pumpkin reep. Je moet er van houden. Zelf heb ik liever wat meer ‘geblende’ ingrediënten maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. Deze reep was 1,89€.

Conclusie

De repen waren prima. Ik vond het best origineel dat de repen veelal bestonden uit zaden en niet zoals vele andere repen als ‘één geheel’. Vooral de Flax reep was lekker. Deze beviel mij het beste van de drie repen. Hier zat een laagje chocolade overheen wat de reep toch iets zoeter maakte. Helaas proefde je bij de Pumpkin variant geen pompoen. De voedingswaarden van de reep kunnen wel beter. Er zit best wat suiker in deze repen en ze zijn best prijzig voor wat je er voor terug krijgt. Ik zou aanraden om deze repen alleen in de aanbieding te kopen. De prijs van 1,39€-1,89€ vind ik ze niet waard. Zou dan eerder voor een Nakd-bar gaan.

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

2 thoughts on “Superfood repen review #1 – 9Bar

  1. Leuke blog heb je zeg! Heel erg nuttig

    Zat zelf net te twijfelen deze repen te bestellen, aangezien k zag dat ze vanaf vandaag ook bij body & fit te bestellen zijn. Nav jouw blog maar besloten het niet te doen, teveel suikers voor mij.

    • allereerst dankjewel! Idd veel suikers in deze repen. Helaas. Ze zijn wel lekker hoor maar zou eerder de NAKD bars kopen. (Onvoorstelbaar dat B&F die repen niet verkopen..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *