Wat heeft de sportschool mij gebracht?

Meer dan 20 kilo aankomen door keihard te trainen. Arnold Schwarzenegger, omgaan met blessures en discipline. Je leest het allemaal hier!

DOEN

Vraag me niet hoe, maar ik ben gewoon op een dag naar de sportschool gegaan om me in te schrijven. Ik had niet echt een doelstelling, ik begon met het trainen van mijn rug, borst en armen. De volgende ochtend had ik zulke spierpijn! Wat was dit verschrikkelijk.
In mijn eerste post voor www.etenenliften.com heb ik mij al voorgesteld. (een nieuw gezicht)

ARNOLD SCHWARZENEGGER

Mijn naam is Marc, ik ben 20 jaar en 2,5 jaar geleden begonnen met fitness/bodybuilden. Toen woog ik 68 kilo met een lengte van (toen al) 199 centimeter. Ik begon met filmpjes kijken op YouTube. Daar bekeek ik een documentaire over Arnold Schwarzenegger. Ik wilde ook al die oefeningen doen, dus vertrok ik de volgende dag weer met goede moed richting de sportschool. Door zoveel mogelijk gewicht te tillen als ik kon, lette ik totaal niet meer op de vorm.

Door zo’n één tot twee keer per dag mijn borst te trainen in de sportschool, raakte ik geblesseerd. Ik begon me te realiseren dat ik echt niet goed bezig was. Google zorgde voor een nieuw schema, YouTube gaf me de uitleg. Ik begon me te focussen op de techniek. Meteen begon ik te groeien! Ik verbruikte steeds meer energie, dus begon ik met het bekende bulken. Als iemand zijn bord niet leeg at bij ons thuis, ging ik het wel gewoon leeg eten. Op het moment dat ik mezelf woog, was ik ineens 86 kilo! Helaas werd ik vlak daarna volledig gevloerd door de ziekte van Pfeiffer. Voor mijn gevoel was ik weer terug bij af, ik woog in die periode 80 kilo. Ik ben er weer hard tegenaan gegaan, ik at zo’n 3500 calorieën per dag en trainde zo vaak en zo hard als ik kon. Al mijn uitvoeringen vlogen vooruit! En ik zag mijn lichaam groeien met de weken die vorderden. Mijn calorieën veranderde ik al snel in het aantal van 4800.

transformation

PROGRESSIE

Voor mijn gevoel ben ik al erg ver gekomen. Het voelt zo goed dat ik alles er voor over heb om hier goed in te worden.
Ik heb nu een enorme discipline, ik leef er helemaal voor!

transformation

Wanneer anderen aan het stappen zijn lig ik in bed mijn slaap te pakken en te wachten op de wekker voor bijvoorbeeld een goede legday! Afspraken worden zo gemaakt dat ik die dag wel kan trainen. Dit heeft mij gebracht waar ik nu ben, ondanks dat mijn ouders het er niet altijd mee eens zijn. (Zij steunen mij wel en kopen er zelfs apart producten voor)

Vroeger had ik altijd last van mijn rug door mijn lengte, nu voelt mijn rug sterk en ik voel me goed! Na elke workout voel ik mij voldaan, IT’S FANTASTIC! 🙂

Bij deze wil ik graag afsluiten met een tip voor degene die ook graag naar de sportschool willen gaan maar niet die drempel over komen. Ik zou het gewoon gaan doen, je moet hierbij niet eerst nadenken en dan gaan doen. Het is beter om het te doen en vervolgens te gaan nadenken.

Wat kan er mis gaan?

transformation

Share Button
The following two tabs change content below.

One thought on “Wat heeft de sportschool mij gebracht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *