Gezonde superfoodrepen (nagemaakte) met dadels/amandelen

Een beetje experimenteren hier en daar kan geen kwaad. Soms zit er iets verschrikkelijks tussen en soms iets lekkers. Deze keer wou ik de Nakd bars proberen na te maken. Dit zijn heerlijke repen die je o.a. kan halen bij De Tuinen. Ze zijn alleen wel prijzig. Vandaar besloot ik om ze zelf te gaan maken, en ze zijn best goed gelukt. Hier is het recept.

 

De Nakd bars zijn superfoodrepen die puur uit fruit bestaan zoals dadels. Ook zitten er in sommige repen amandelen, noten etc. Bij het experimenteren met deze ingrediënten kwam ik tot een heerlijk (zoete!) reep.

Ingrediënten voor de superfoodrepen zijn als volgt:

100 gram dadels
100 gram amandelen
20 gram cacao
100 ml halfvolle melk (of amandelmelk natuurlijk of kokosmelk, maakt niet uit)
100 gram havermout

Stappenplan:

1. Je moet de dadels en amandelen blenden tot ze superfijn zijn.
2. Vervolgens voeg je de cacao, havermout en melk toe. Blend het geheel nog een keer zodat het een goed plakkerig mengsel wordt.
3. ‘Giet’ het mengsel in een vorm, liefst een lage zodat je het er makkelijk weer uit kan halen nadat hij hard is geworden, tip is om voordat je het in de vriezer zet al reepjes te snijden..
4. Stop dit mengsel in de diepvries voor 4 uur. Wil je hem opeten, zet hem dan een kwartier voor het eten uit de vriezer in de koelkast.
5. Eet smakelijk!

[ AdSense-A]

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *