Heerlijke & simpele eiwraps

Geen zin in een echte wrap die vol zit met allemaal koolhydraten? Of heb je gewoon eens behoefte aan iets nieuws? Probeer deze lekkere eiwraps. Klaar in 5 minuten en je kan ze vullen met hetzelfde als wat je bij een wrap zou doen!

eiwraps

Deze lekkere en simpele wraps worden gemaakt met slechts een paar kleine ingrediënten. De wraps bevatten nauwelijks koolhydraten. Dit omdat eieren geen koolhydraten bevat en je raadt het al; de wrap bestaat 99,9% uit ei! 🙂
Ook is de wrap erg eiwitrijk en bevat de wrap veel goede vetten die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en om je gezondheid op peil te houden.

Wat ook goed kan zijn is om deze wrap na het sporten te eten, na het sporten heeft je lichaam eiwit nodig om te kunnen herstellen. In eieren zitten alle aminozuren die het eiwit optimaal aanleveren bij je lichaamscellen.

De ingrediënten zijn (voor 1 wrap):

Drie kleine eieren of twee normale. Je kan ook één ei gebruiken als je op je calorieën wil letten maar dan wordt de wrap iets dunner.
Klein beetje zout.
Klein beetje paprikapoeder.
Klein beetje rozemarijn.
En een klein beetje peper.
ingrediënten voor eiwraps


Het stappenplan voor de eiwraps:

1. Als eerst ga je de eieren klutsen in een maatbeker. Je voegt vervolgens de ingrediënten toe. Doe dit een beetje op gevoel. Niet te veel van alles.
2. Zodra je alles hebt met elkaar hebt gemengd, doe je het in een koekenpan. Zet de wrap op matig hoog vuur. Beide kanten moeten ongeveer 3 minuten gebakken worden. Je kan ook wel zien wanneer de wrap gaar is, dan is er geen ‘losse’ consistentie meer te zien en is het ook een echte wrap.
3. Zodra hij klaar is kan je hem vullen zoals jij het wilt. Ik heb het gedaan met drie plakjes kipfilet en wat bamigroenten. Maar je kan het nog veel uitgebreider doen. Zoals bv. met tomatenpuree als saus + blokjes kipfilet en flink wat groenten. Wat jij wil. Ook schijnt taugé erg lekker te zijn op deze wrap.

[AdSense-A]

Voedingswaarden:

Ik kreeg het verzoek van iemand om ook de calorieën bij de recepten te schrijven. Dat ga ik dus ook doen vanaf nu. De volgende voedingswaarden zijn puur gebaseerd op de wrap, zonder vulling.

Calorieën: 162
 Eiwit: 14
 Koolhydraten: 0.8
 Suikers: 0
 Vet: 11,4
 Verzadigd vet: 3,6

Eet smakelijk!

Ik zou het waarderen als jullie in de reacties laten weten wat je er van vond 🙂

 

 

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

One thought on “Heerlijke & simpele eiwraps

  1. Erg lekker! Ik had geen kipfilet of andere vleeswaren thuis dus heb kaas gebruikt en dat smaakte ook goed! Ik ga dit zeker vaker eten, Thnx!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *