Mijn eetdagboek #1 – Mijn dag in eten

Het leek me leuk om jullie eens te laten zien hoe mijn dag er uit ziet op het gebied van eten, een zogenaamd eetdagboek. De bedoeling is om 1 keer per week te laten zien hoe ik op een bepaalde dag van de week gegeten heb. Ok, lets go.
Op een dag eet ik ongeveer 2550 calorieën, dit is tijdens de cut, het zogenaamde droogtrainen. Eventuele activiteiten tel ik hier nog bij op. Deze dag was een rustdag voor mij, dus helaas wat lager in calorieën.

Eetdagboek: Maaltijd 1: Ontbijt

Ik sta ongeveer tegen 9 uur op en ga dan altijd ontbijten. Mijn ontbijt heb ik al eens laten zien op de website, maar hierbij nogmaals. Mijn ontbijt bestaat altijd uit:

20 gram havermout
500 gram magere kwark
10 gram cacao nibs
15 gram lijnzaad
30 gram pindapasta
35 gram whey

evt. een banaan, zoals deze dag het geval was!

Ontbijt dagboek etenBovenstaand een foto van mijn ontbijt van deze ochtend. Heerlijk. Echt een aanrader, eet het elke dag en het vult enorm! Bomvol eiwitten en goede vetten dankzij de kwark, whey en pindapasta.

Lunch

Vervolgens ben ik 8km gaan fietsen, moest e.e.a. doen in een andere stad. Heb er dus 300 calorieën bij opgeteld (nice!). Deze heb ik vervolgens bij mijn lunch weer opgegeten in de vorm van:

3 rijstwafels met 4 plakjes kipfilet en 3/4 avocado. Snufje zout en peper er over heen. Smullen!
diary2

Natuurlijk was ik nog niet zat na het eten van deze rijstwafels. Zoals bijna elke dag eet ik als lunch ook een bak yoghurt, met 35 gram whey en 40 gram pindapasta. Normaal eet ik dit altijd na het trainen om mijn lichaam van snelle eiwitten te voorzien, maar deze keer had ik er ook zin in. Ook heb ik vervolgens nog drie eieren opgegeten bij de lunch.diary3diary4

Snacks

Op rustdagen probeer ik niet al te veel koolhydraten te eten. Voor mij betekent dit niet boven de 200 gram. Liefst lager maar dat merk ik vaak in mijn trainingen. Daarom is het voor mij best lastig om nog veel lager te zitten. De snacks die ik heb gehad zijn:

Een smartbar
Een reep pure chocolade (redelijk low-carb dus het kan!)
1-eiwitrepensmartbars

Avondeten

Mijn avondeten probeer ik altijd het kleinst te houden. Mijn ontbijt is het grootst gevolgd door de lunch, af en toe ook andersom. Dit omdat mijn lunch vaak mijn post-workout is (Mijn na-de-training-eten).

Deze keer werd er voor me gekookt door moeders. Mijn avondeten bestond uit: een kipschnitzel met bloemkool. Aardappelen nam ik niet deze dag.

eetdagboek 5

Calorieën

Uiteindelijk kwam ik redelijk uit met mijn calorieën op deze dag. Qua eiwitten zat ik goed en koolhydraten niet te hoog. Vetten wel erg hoog maar op rustdagen probeer ik dit ook. Hieronder een plaatje van hoe mijn dag er uit uit zag in voedingswaarden. Alleen verzadigd vet ietwat hoog, door de eieren.
diary6

 

Hoe ziet jullie dag er normaal gesproken uit?

Share Button
The following two tabs change content below.

etenenliften

One thought on “Mijn eetdagboek #1 – Mijn dag in eten

  1. OOOH fantastiche deze blog’s!

    Ik heb ook de ap snap er alleen nog niet heel veel van! maar als ik het nu na de tweede blog zo lees! word ik blij en ga ik er zeker mee door!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *